Upečte si se mnou zázvorníčky
Při našich osobních setkání Vám chci udělat radost alespoň malou drobností. Jsou to zázvorníky, které jsou tradiční cukroví z našeho regionu a pečou se při různých příležitostech, jako jsou oslavy, svátky nebo svatby. Recept mám od své maminky a ta jej má také od své maminky. Určitě si tuto dobrotu upečte a já Vám prozradím jak na ně.
 
Z jedné dávky uděláte cca 150 kousků (dle velikosti formičky). Zázvorníky nejen chutnají, ale provoní i celý dům, což obzvlášť v zimě a o Vánocích určitě oceníte.
 
SUROVINY:
5 vajec (menších)
50 dkg mletého cukru
10 dkg rozpuštěného másla
70 dkg hladké mouky
1 sáček zázvoru
1 malá lžička spěšné soli (amonium)
 
POSTUP:
1. Všechny ingredience sypké osíváme přes síto! Vejce a mletý cukr šleháme, přidáváme rozpuštěné máslo, zázvor, větší část mouky a spěšnou sůl.
2. Zbytek mouky dohněteme na vále – mouky můžeme přidat, těsto má být hustší. Zakryté těsto dáme do ledničky asi na dvě hodiny odpočinout.
3. Část těsta vždy ukrojíme a vyválíme. Vykrojený zázvorník obrátíme rubem nahoru, položíme na plech pokrytý papírem. Pečeme až druhý den asi 8 min na 180 °C.
4. Dobrou chuť. 😊